Državljani Srbije osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori 1

Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam i stvaranje kriminalne organizacije, imali su nameru da, maskirani u crnogorske policajce, pucaju na građane, saopštio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i da dokazi upućuju na sumnju da se radi o pokušaju terorizma.

On je rekao da je oružje koje su osumnjičeni planirali da preuzmu uništeno „na bezbednoj lokaciji van Crne Gore”. Katnić je, takođe, rekao da je 16. oktobra sprečeno da Crna Gora bude zavijena u crno, „kao nikad u istoriji“.

Specijalno državno tužilaštvo je, u slučaju hapšenja državljana Srbije, preduzimalo sve mere s policijskim odeljenjem, a bila je angažovana i Agencija za nacionalnu bezbednost, saopštio je Katnić i dodao da je lično koordinirao aktivnostima.

Katnić je, gostujući na Televiziji Vijesti, potvrdio da dokazi upućuju na sumnju da se radi o stvaranju kriminalne organizacije i pokušaju terorizma.

“Računali su da zauzmu Skupštinu Crne Gore, da uđu u uniformama, maskirani u pripadnike crnogorske policije, da iz Skupštine zapucaju u pravcu okupljenih građana, kako bi simulirali da to rade pripadnici Uprave policije”, rekao je Katnić.

Osumnjičeni su u akciji, kako je dodao, računali na pomoć infiltriranih ljudi. Navodno, kriminalna grupa koja je bila pozicionirana u Danilovgradu trebalo je da pomogne osumnjičenima. Tužilaštvo zna ko je čovek koji je komandovao tom grupom, saopštio je Katnić. Međutim, ti ljudi sada su na nepoznatoj lokaciji, ali se sumnja da su napustili Crnu Goru. Dokazi upućuju, istakao je Katnić, da je sve bilo ozbiljno organizovano. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari