Đukanović ostaje na čelu DPS-a 1

Bez obzira na povlačenje sa državnih funkcija, Milo Đukanović će sigurno ostati na čelu DPS-a, makar do novog Kongresa koji bi trebalo da bude održan u leto 2020, saznaje Pobjeda.

Procena vrha partije i države jeste da je neophodno da Đukanović bude na čelu partije jer je to zahtjev i partijske baze, ali i zajednička procena da treba kadrovski osvežiti i osnažiti stranku.
Đukanović je treće povlačenje nagovijestio u martu ove godine, kada je u intervjuu jednoj ruskoj televiziji kazao da je ispunio sve svoje ciljeve.

“Trudim se da budem odgovoran prema današnjim potrebama Crne Gore. Istovremeno, mislim da sam ispunio ono što su bili moji planovi i moja očekivanja u politici. Vjerujem da sam dao Crnoj Gori sve najbolje što sam mogao da dam“, rekao je Đukanović 18. marta ove godine u intervjuu ruskoj televiziji „Kiša“.

Podsjećamo, Predsedništvo DPS-a sinoć je odlučilo da kandidat te partije za premijera bude Duško Marković. Na sednici je odlučeno da Glavnom odboru predloži zamenika predsednika DPS Duška Markovića kao kandidata za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Konstatovano da su obavljene sve pripreme za sednicu Glavnog odbora DPS. „Na njoj  će biti analizirani rezultati koje je Partija ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 16. oktobra. Takođe, utvrđena je i dinamika postizbornih aktivnosti i pregovora sa prirodnim koalicionim partnerima DPS-a, koji treba da dovedu do što bržeg formiranja nove crnogoske Vlade“, navodi se u saopštenju.

Mandat za sastav Vlade daje predsednik države Filip Vujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari