Klinton: Poraz boli ali sarađivaću sa Trampom 1

Kandidatkinja Demokratske partije za predsednika Amerike Hilari Klinton
posle izbornog poraza danas je izašla pred svoje pristalice i članove izbornog štaba u jednom hotelu u NJujorku i izjavila da „gubitak boli, ali je vredelo boriti se“.

Žao mi je, ali nismo dobili ove izbore, rekla je u svom obraćanju i dodala da će sa novim predsednikom Donaldom Trampom sarađivati u poslovima koji su bitni za državu.

Ona je istakla da je Trampu, kada mu je čestitala, ponudila da sarađuju u poslovima koje su od važnosti za Sjedinjene Američke Države (SAD). Na binu je izašla u pratnji supruga Bila Klintona i ćerke Čelsi, prenosi agencija AP.

Tramp će biti naš predsednik i dugujemo mu šansu i treba da ga pratimo, rekla je Hilari Klinton. Još verujem u Ameriku, uvek će u nju verovati, dodala je ona.

Želim da upamtite da se naša kampanja nikad nije ticala jedne osobe, ili jednih izbora, radilo se o zemlji koju volimo, koja je inkluzivna, istakla je. Govorili smo da je „američki san“ jednak za sve i naša je odgovornost, kao građana, da nastavimo to da radimo i da gradimo bolju Ameriku, poručila je u svom obraćanju Klinton.

Ona je zahvalila Mišel i Baraku Obami, dodavši da njima SAD duguju ogromnu zahvalnost, a zahvalila se i svima koji su učestvovali u njenoj kampanji. Ovaj gubitak boli, ali vredi boriti se. Vredelo je boriti se za ono što je ispravno, kazala je Klinton.

Zahvaljujem na svemu što nam je naša zemlja dala i ponosna sam zato što sam Amerikanka, dodala je. Verujem da smo zajedno jači i da ćemo zajedno ići napred. Verujmo jedni drugima, nemojmo se umoriti. Imala sam čast da vas predstavljam na izborimai neka Bog blagoslovi vas i Sjedinjene Države, zaključila je Klinton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari