Srušio se avion u Kolumbiji, šest preživelih 1

Spasen šesti preživeli fudbaler Heli Hermit Žampijer Net, koji je u procesu evakuacije, nakon avionske nesreće koja se dogodila u Kolumbiji. U avionu je bilo još 80 putnika, među kojima fudbaleri brazilskog kluba,a za sada se zna da je više od 70 poginulo. Predsednik Mišel Temer proglasio je tri dana žalosti u Brazilu.

Među preživelima su fudbaleri Markos Danilo, Džekson Folman i Alan Rušel, novinar Rafael Henzel i stjuardesa Ximena Suarez. Brazilski mediji su naveli da je navode da je u avionu bio i 21. brazilski novinar. Poginuli su svi osim jednog.

Prema najnovijim informacijama iz kolumbijske policije, kako prenose mediji jedna osoba, od šest koje su preživele pad aviona, preminula je u bolnici.

Direktor policije Hose Acevedi Osa rekao je medijima da se sumnja da je u padu aviona poginulo 75 ljudi, prenosi Raša tudej. Jaka kiša zaustavila akciju potrage za preživelima.

Potraga za žrtvama aviona, u kojem su se nalazili i članovi brazilskog fudbalskog tima Čapekoensea obustavljana zbog jake kiše, navodi Rojters.

Pretpostavlja se da je uzrok pada aviona nestanak goriva.

„Izgleda da je nestalo goriva u avionu“, rekao je Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Ceha, za AFP.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Frnr3ajsuDU]

Poslednji snimak pred ulazak u avion koji se srušio

Fudbaleri su putovali na utakmicu finala kupa Južne Amerike, koju je trebalo da igraju sa kolumbijskim Atletiko Nacionalom. Avion tipa „aerospejs 146“ je poleteo iz Sao Paola u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Kruzu de la Sijera u istočnoj Boliviji odakle se uputio ka Kolumbiji.

Kako su mediji preneli, avion se srušio se u blizini kolumbijskog grada Medelina, u planinskom području izvan grada malo pre ponoći po lokalnom vremenu.

Zvaničnici sa aerodroma u Medelinu su saopštili da su na čarter letu, koji je leteo iz Bolivije, bili i članovi fudbalskog kluba. Oni su rekli da je posada aviona uputila poziv za pomoć, ali nisu precizirali šta se desilo sa avionom i šta je mogući uzrok nesreće.

Policija je na terenu i mobilizovane su sve snage ali je uviđaj otežan zbog loših vremenskih uslova.

Zvaničnici aerodroma navode da se avion srušio zbog problema sa elektronikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari