Asad: Neuspeh zavere protiv Sirije 1

Bitka za Alep će promeniti čitav tok borbe za Siriju, a oslobađanje tog grada označiće neuspeh zavere Zapada i regionalnih snaga protiv Sirije, izjavio je danas sirijski predsednik Bašar el Asad.

On je u intervjuu sirijskom listu „El vatan“ rekao da ne smatra da su svi iz opozicije strani agenti i da je spreman da pregovara sa onima koji nisu povezani sa teroristima.

Nakon poraza militanata kod Damaska, Homsa i Latakije, Turska i drugi protivnici sirijskih vlasti su se okrenuli Alepu, i zato će ih proterivanje terorista iz grada ostaviti bez poslednjeg aduta, istakao je Asad, prenosi Sputnik.

Asad je naglasio da je državno rukovodstvo donelo odluku o oslobađanju ne samo Alepa, već i ostatka Sirije i ocenio da insistiranje Sjedinjenih Američkih Država da se proglasi primirje ukazuje da su se njihovi štićenici među naoružanim grupama našli u teškoj situaciji.

Komentarišući ulogu Rusije, Asad je rekao da Moskva tokom čitave istorije bilateralnih odnosa nikad nije pokušavala da nametne Siriji svoje odluke.

Politika Rusije se gradi na uvažavanju principa suvereniteta i nemešanja u poslova drugih država, kazao je predsednik Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari