PESKOV: Petparačke priče 1Foto: Freeimages emilija_uzukauskiene

Kremlj negira tvrdnje da ruske obaveštajne agencije poseduju kompromitujući materijal o novom predsedniku SAD Donaldu Trampu.

–  Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je da su te tvrdnje „petparačke priče“ i „očigledan pokušaj narušavanja odnosa“. Prema navodima za koje nisu priloženi dokazi, Rusija ima informacije o Trampu koje se tiču njegovih veza s prostitutkama. Takođe se tvrdi da je Trampov tim tokom izborne kampanje tajno komunicirao s Moskvom. Tramp, međutim, negira sve te navode. „Lažne vesti – apsolutni politički lov na veštice!“, glasio je Trampov tvit.

U odvojenim izveštajima koji sada kruže američkim medijima se navodi da Moskva ima kompromitujuće informacije o poslovnim interesima novoizabranog predsednika SAD i eksplicitne video snimke koji se tiču njegovog privatnog života. Jedna od tvrdnji u tim izveštajima jeste da su Trampovi saradnici umešani u navodne hakerske napade Rusa na Demokratsku stranku predsednikove rivalke Hilari Klinton. Majkl Koen, Trampov advokat koji se pominje u dokumentima, negira navode da je u avgustu ili septembru prošle godine išao u Prag da se sastane s ruskim predstavnicima i s njima razgovara o hakerskim napadima. „Nikada u životu nisam bio u Pragu“, glasio je njegov tvit.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari