Najmanje 16 nastardalih u saobraćajnoj nesreći u Italiji 1Foto: EPA/ STRPOLIZIA DI STATO / HANDOUT

Autobus s učenicima iz Mađarske udario je u stub na izlazu s autoputa u blizini Verone u petak kasno uveče. Autobus je potom zahvatila vatra. Poginulo je najmanje 16 ljudi.

Desetine povređenih je prebačeno u bolnicu u Veroni. U autobusu su bili učenici iz Mađarske starosti između 14 i 18 godina. Među žrtvama bi mogli da budu i vozač, francuski državljanin sa porodicom, prenosi italijanska agencija Ađi, a AP navodi da je 39 osoba preživelo, mada su neki od njih teško povredjeni.

 #Italy bus crash death toll rises to 16https://t.co/cLZg0vmtcW#Verona #Italia pic.twitter.com/4fnCIEMOls

„Jedan putnik je u komi i u životnoj je opasnosti“, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare u Budimpešti.

Prema njegovim rečima, vozač autobusa izgubio je kontrolu. Istražitelji nisu pronašli tragove kočenja, rekao je Sijarto i dodao da ima informaciju da je ukupno bilo 54 putnika, među kojima dve odrasle osobe, kao i dva strana vozača, ali da iz za sada nepoznatih razloga veruje da je bilo i više putnika, navodi AP.

Načelnik italijanske policije Djirolamo Lakvaniti rekao je da u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub.

Državni radio RAI preneo je da je slovenački vozač kamiona, koji je bio iza autobusa, primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovojlno brzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari