Trampovi kačketi iz Kine 1Foto: EPA/ STRKEVIN DIETSCH / POOL

Pristalice novog američkog predsednika Donalda Trampa, koji su u petak prisustvovali inauguraciji u Vašingtonu nosili su crvene bejzbol kačkete sa sloganom njegove kampanje „Učinimo Ameriku velikom ponovo“, proizvedene u Kini, Vijetnamu ili Bangladešu.

Ove pristalice su dale najglasniju podršku njegovom pozivu da se „kupuje američko i zapošljavaju Amerikanci“. Neki od njih bili su šokirani kada su otkrili da su Trampove kape proizvedene u inostranstvu.

Rob Walker (44), koji se dovezao u Vashington iz DŽeordžije zajedno sa suprugom Ebi(36), zaustavio se tokom putovanja naodmorištu uz put kako bi kupio kapu s Trampovom porukom. Ubrzo su ustanovili da je proizvedena u Kini.

„Kina. Nemoj nikom reći“, rekla je Ebi, prenosi američka štampa. Originalne crvene bejzbol kape s natpisom koji predstavlja Trampov slogan mogle su se kupiti na web stranici njegove kampanje po ceni između 25 i 30 dolara sa oznakom u unutrašnjoj strani da su proizvedene u Americi.

One su i mnogo skuplje od onih koje su se u petak prodavale na ulicama Vašingtona za 20 dolara. Bračni par iz Teksasa koji je doputovao na inauguraciju, neugodno je bio iznenađen kada je ustanovio da je kapa koju su kupili za 20 dolara proizvedena u Vijetnamu.

Slično su prošli brat i sestra koji su kupili kape, svaku za 25 dolara. Sestra je je kupila kapu proizvedenu u Kini, a brat u Bangladešu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari