Britanska premijerka prva kod Trampa 1Foto: EPA/ HAYOUNG_JEON

Bela kuća je potvrdila saopštenja medija o predstojećem sastanku predsednika SAD Donalda Trampa i premijerke Velike Britanije Tereze Mej.

Kako prenosi „Skaj njuz“, pozivajući se na saopštenje Bele kuće, Mejova će otputovati u američku prestonicu kako bi se sastala s američkim liderom već naredne sedmice, od 23. do 29. januara.

Ranije je list „Telegraf“, pozivajući se na dobro informisane izvore, saopštio da britanska premijerka planira da otputuje u Vašington 26. Januara, prensi Sputnjik.

Problemi novoizabranog predsednika SAD sa medijima ne jenjavaju. Ovog puta ih je optužio da ne govore istinu kada je reč o broju  ljudi koji su prisustvovali njegovoj inauguraciji.

Kako prenose strani mediji, američki predsednik istako je da je Kapitola bilo više od  milion i po ljudi.  Inače, mediji su objavili fotografije s Trampove inauguracije poredivši ih s inauguracijom bivšeg predsednika Baraka Obame, na kojima se vidi znatna razlika u broju prisutnih. Tramp je rekao da će mediji platiti „veliku cenu“ zbog, kako je rekao, nepoštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari