Šarović: Politika avanturizma 1

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović rekao je danas da se stanje u BiH mora resetovati.

Kako bi se svi fokusirali na ekonomiju i evropski put i ocenio da neke poruke koje se šalju iz Republike Srpske nisu najbolje kao i da se korenila politika avanturizma.

„Treba neke stvari da ostavimo iza sebe, a fokusirati se na ekonomiju i evropski put. Što pre to shvatimo, to će biti bolje za celu zemlju. Čak i ako izgubimo ovu godinu, naredna mora imati taj predznak“, rekao je Šarović (SDS).

Šarović je rekao, povodom poziva Tužilaštva BiH, da su pitanja bila usmerena ka njegovoj podršci referendumu u Republici Srpskoj i da je on rekao da nečije razmišljanje ne bi trebalo biti sankcionisati. Šarović je rekao da pojedine poruke iz RS nisu dobre po stanje u Bosni i Hercegovini.

„Neke poruke koje šalju oni koji predstavljaju RS nisu najbolje. Mislim da je pitanje 9. januara trebalo bolje završiti. Mislim da se taj avanturizam ukorenio u politiku RS i ne treba da se igrati sa pojedinim stvarima, ukoliko
ekonomski napredujemo unutar BiH, ako možemo omladini dati radna mesta, onda tako najbolje štitimo Republiku Srpsku“, rekao je Šarović.

Šarović je ocenio da sankcija koje su Sjedinjene Američke Države uvele Miloradu Dodiku mogu uticati na RS i da bi eventualne sankcije zemalja EU dodatno pogoršale situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari