Tramp: Sa Rusijom u borbu protiv Islamske države 1Donald Tramp Foto: EPA/DAVID NAKAMURA/POOL

Predsednik SAD Donald Tramp očekuje da će saradnja SAD sa Rusijom biti korisna za obe strane i pomoći u borbi protiv Islamske države, prenose agencije.

„Ja ne poznajem ruskog predsednika, ali ako se budemo slagali sa Rusijom to će biti odlično i za Rusiju i za nas. Zajedno ćemo da uništimo Islamsku državu jer je to istinska bolest“, rekao je Tramp za „Fox news“. On je rekao da ga je ruski predsednik pozvao, nakon što je pobedio na izborima, ali da tada nisu dugo razgovarali.

Vladimir Putin i Donald Tramp mogli bi u subotu da razgovaraju telefonom po prvi put od Trampovog stupanja na dužnost 20. januara, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je potvrdno odgovorio na pitanje agencije RIA Novosti da li postoji mogućnost da dvojica predsednika u subotu razgovaraju telefonom, što bi bio njihov prvi zvanični kontakt posle Trampove inauguracije 20. januara.

Putin i Tramp već su razgovarali telefonom u novembru, nedugo nakon Trampove pobede na predsedničkim izborima, kada su se saglasili o potrebi za „normalizacijom“ odnosa Moskve i Vašingtona, ozbiljno uzdrmanih krizom u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari