Ivanić za 23. februar zakazao vanrednu sednicu 1Foto: EPA/ PATRICK SEEGER

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić otkazao je redovnu sednicu Predsedništva i za 23. februar sazvao vanrednu.

Ivanić je rekao da je takvu odluku doneo nakon sastanka sa liderima Saveza za promene, navodeći da je ovo „poslednji pokušaj da se stvari vrate u legalne institucije“ i da se izbegne paralelizam.

Istakao je da je na Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da odluče da li će doći na tu sednicu, ocenivši da će ona biti veoma važna i da se Predsedništvo mora izjasniti o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid, jer će od toga zavisiti dugoročna politička stabilnosti i funkcionisanje institucija BiH.

Ivanić je ponovio da unutar institucija BiH postoji „parlelna struktura“, okupljena oko Izetbegovića, koja je privatizovala institucije, prenela je Televizija Republike Srpske.

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da njega niko neće disciplinovati i kontrolisati i da će nastaviti komunikaciju sa Međunarodnim sudom pravde, a zamolio je da se posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske odloži do održavanja vanredne sednice Predsedništva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari