Muslimanka zbog Trampa dala otkaz u Beloj kući 1Foto: Olivier Douliery / POOL

Rumana Ahmed, muslimanka s maramom, poreklom iz Bangladeša koja je od 2011. godine radila u Beloj kući na različitim pozicijama, dala je otkaz posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska migrantima iz sedam zemalja s većinski muslimanskim stanovništvom.

„Pošto je Tramp doneo odluku o zabrani ulaska migrantima iz sedam zemalja s većinski muslimanskim stanovništvom, znala sam da više neću moći da radim za administraciju koja mene i ljude poput mene vidi kao pretnju“, napisala je Ahmed, u tekstu za magazin „Atlantic“.

Ahmed je od 2011. godine bila angažovana na različitim pozicijama u Beloj kući, dok je 2014. godine preuzela dužnost u Odboru za nacionalnu bezbednost, a u prethodnoj administraciji je igrala značajnu ulogu u oblasti jačanja odnosa sa zajednicom američkih muslimana.

Kaže da se njena porodica 1978. godine preselila u SAD, napominjući kako od svoje 12 godine nosi maramu na glavi. Ističe da je SAD zemlja doseljenika, a novi administraciju optužuje zbog kontroverznih odluka koje su izazvale burne rasprave.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari