Snežna mećava paralizovala Njujork 1Foto: Matt Campbell/EPA

Severoistok Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pogodila je mećava zbog koje su zatvorene škole i otkazano je 8.700 letova od ponedaljka do srede.

Mećava nazvana Stela počela je u dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu i sneg je padao do 18 sati na Menhetnu, prenose agenecije. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio istakao je da je oluja bila mnogo slabija u NJujorku nego što su prognozirali stručnjaci nacionalne meteorološke službe do ponedeljka uveče i da je „situacija pod kontrolom“.

Oko 18 centimetara snega palo je u Central Parku dok su stručnjaci u prvo vreme pominjali da će visina snega biti 60 cm. Gradonačelnik Njujorka je ipak insistirao da stanovništvo ostane kod kuće kako bi olakšali čišćenje gradskim službama i vratili Njujork u normalan ritam. Škole su i dalje zatvorene u državama Njujork, Konektikut i nekim područjima Njudžersija i Masačusetsa.

U Njujorku autobusi su saobraćali, ali kao i podzemna železnica, ređe nego obično. Brojne prodavnice bile su zatvorene, a vazdušni saobraćaj je bio paralizovan. Više od 8.700 letova otkazano je između ponedeljka i srede. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari