"Neverovatno da Tramp nije čuo Merkel" 1Foto: CLEMENS BILAN/EPA

Portparol američkog predsednika Donalda Trampa, Šon Spajser, odbacio je pisanje medija da je Tramp odbio da se rukuje sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pred kamerama posle zajedničke izjave novinarima u Vašingtonu.

„Mislim da nije čuo pitanje nemačke kancelarke kada mu je predložila da se još jednom rukuju na molbu fotografa“, rekao je Spajser za list nemački Špigel, prenosi agencija Hina i podseća da su Merkel i Tramp sedeli jedno do drugog ispred kamina u Ovalnoj sobi u Beloj kući.

Činjenica da Tramp ili nije čuo kancelarku ili je ignorisao njen predlog za još jedno rukovanje govori o opštoj atmosferi razgovora, ocenili su nemački mediji, koji pišu da se Tramp i Merkel nisu složili oko imigracije, trgovine, niti vojnih izdavanja za NATO.

List Bild objavio je, a prenosi Hina, da je neverovatno da Tramp nije čuo kancelarkin predlog, jer je ona sedela odmah do njega i podseća da je predsednik za to vreme nijednom nije pogledao.
Inače, Donald Tramp je u intervjuu za Foks njuz nazvao ruskog lidera Vladimira Putina „tvrdim orahom“. On je opisivao u dve reči javne ličnosti iz politike i umetnosti, a kada je upitan da prokomentariše Putina, Tramp je rekao: „Ne znam ga, ali je sigurno tvrd orah. Ne znam šta on radi za Rusiju, ali ćemo u nekom trenutku saznati“. Američki lider je na pitanje o „učestalim napadima Demokratske partije na njegovu administraciju“ izjavio da je to „užasno“.

„Mi imamo određeni broj ljudi koji se bavi curenjem informacija. Oni jednostavno ne poštuju zakon i to moramo da promenimo“, naglasio je Tramp, a na dodatno pitanje da li bi bivši predsednik SAD Barak Obama mogao da bude „režiser“ te kampanje, Tramp je odgovorio da „sve može da bude“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari