Site name

Preminuo milijarder Dejvid Rokfeler

Milijarder, bankar i filantrop Dejvid Rokfeler (101) preminuo je u svom domu u Pokantiko Hilsu, saopštila je porodica a prenosi Njujork Tajms.

5

20. mart 2017. 16:24

Foto:EPA/PETER FOLEY

Rokfeler je najmlađi od šestoro dece Džona D. Rokfelera juniora i bio je poslednji živi predstavnik svoje generacije Rokfelerovih.

Nakon što su preminula njegova starija braća i sestre, Rokfeler je vodio ogromnu mrežu porodičnih investicija, izmedju ostalog i JP Morgan Čejs banku.

Pored poslovnih bavio se i porodičnim filantropskim interesima. 2015. godine radi obeležavanja svog 100. rođendana poklonio je državi Mejn 404 hektara zemlje pored nacionalnog parka.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nemanja

20. mart 2017.

Uh, šta se desilo? Jel'''' mu otkazalo 3. srce ili 5. bubreg? Ccc, kakav gubitak za čovečanstvo...

Dragan

20. mart 2017.

Menjali su mu krv i organe cesce nego sto se radi servis na automobilu.Izgleda da su mu svi resursi istekli.

tototo

20. mart 2017.

@Nemanja Otkazalo mu je sedmo srce.

Milivoje Radaković

21. mart 2017.

Mecena i filantrop. Laka mu zemlja.

mujcinovic salih

21. mart 2017.

G.Rokfeler bio je veliki humanista...posebno je zaduzio rahmetli SFRJ...velika posleratna pomoc u hrani(Unrra) bez koje bi Jugoaslavija verovatno ostala bez polovine stanovnistva...opremio je mnoge bolmice komletno instrumentima i aparatima...pomagao je izgradnju mnogih preduzeca u Jugoslaviji a moj pokojni tast (bankar)pricao mi je da je izgradio "Sava centar" i hotel "Interkontinetal"...saradjivao je sa vladom SAD kada je Amerika izgradila institut za "majku i dete" poklon tadasdnjoj SFRJ...umalo da zaboravim poklonio je mnogo penicilina i drugih lekova bolnicama...posebno bih apostrofirao streptomicin koji je tada bio nov lek u svetu a drzavi Jugoslaviji bio je neophodan jer je vladala epidemija tuberkoloze..,inace dolazio je u Jugoslaviju na svetski kongres bankara...ima jedna epizoda pozorista u kuci o tome!!!