Site name

Ivanić: Kriza zbog Bošnjaka i Hrvata

Krizu u Bosni i Hercegovini stvaraju odnosi Bošnjaka i Hrvata unutar Federacije BiH, a ne Republika Srpska, izjavio je večeras u Tesliću predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Piše: FoNet

Teslić 20. mart 2017. 22:58

Foto: Patrick Seeger/EPA

"Nama je motiv da BiH bude dejtonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije", rekao je Ivanić, prenosi Srna.

On je pre početka sednice Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa Teslić istakao da se stvari u interesu Republike Srpske moraju rešavati bez mnogo galame.

"Interes Republike Srpske je stabilnost i očuvanje onoga što imamo, a to je veoma mnogo prostora koji možemo iskoristiti", kazao je Ivanić.

Ivanić, koji je počasni predsednik Partije demokratskog progresa, kaže da je ta stranka ušla u fazu stabilizacije, osvežavanja članstva i priprema za naredne izbore.

On je naglasio da je PDP, zajedno sa koalicijom Savez za promene, prilikom pokušaja revizije presude po tužbi protiv Srbije pokazala kako se interesi Republike Srpske mogu braniti mirno, tiho, strpljivo i sa pozitivnim efektom.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.