Petoro mrtvih u napadu u Londonu 1Foto: Fonet/AP

Pet osoba je poginulo u napadu u Londonu koji se tretira kao teroristički, a oko 40 je ranjeno, saopštila je britanska policija.

Među poginulima su napadač i policajac. Policija je navela da se veruje da je napad izvela jedna osoba, prenosi AP. Napad se dogodio ispred Parlamenta Velike Britanije.

Poslednja informacija koju je preneo BBC kao potvrđenu iz nekoliko izvora jeste da su se u  automobilu koji se zakucao u ogradu mosta nalazila dva napadača od kojih je jedan kasnije napao policajca. Međutim, poslanici koji su se nalazi u samoj zgradi parlamenta nisu videli dva čoveka.    

Britanski mediji objavili su fotografiju za koju navode da prikazuje muškarca koji je danas izveo teroristički napad. Fotografija objavljena na Twitter profilima medijskih kuća prikazuje muškarca kako leži na leđima dok mu lekari pružaju pomoć, a policajci stoje u blizini.

Na njegovom torzu se vidi veliki krvavi flaster, a kada se zumira fotografija vidi se nož u blizini.

Fonet prenosi da je policija u saopštenju pozvala ljude da se klone područja oko parlamenta. Zvaničnici su saopštili da je čovek sa nožem napao policajca u zgradi parlamenta i da su ga policajci zatim upucali. Takođe je javljeno da je nekoliko pešaka povređeno pošto ih je pokosio automobil na Vestminster mostu.

Očevici navode da se čulo nekoliko pucnjeva ispred Britanskog parlamenta. Nekoliko naoružanih policajaca nalazi se u parlamentu, a helikopter hitne pomoći je na licu mesta. Mediji prenose da je britanska premijerka Tereza Mej na sigurnom, a da je parlament obustavio rad. BBC prenosi da je osoblju Skupštine rečeno da ne izlaze iz svojih kancelarija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari