Nema krivičnog dela prilikom povrede Džombića 1Foto: Banjaluka.com

Povrede koje je zadobilo lice čiji su inicijali A.Dž. nisu nastale izvršenjem krivičnog dela, rekla je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Bivši predsednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, smešten je sinoć u šok sobu, nakon što je sa povredama glave i lica u noći između petka i subote dovezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, objavile su Nezavisne.

Džombić je stabilnog zdravstvenog stanja i svestan je. Nezvanično, do povrede glave došlo je nesrećnim slučajem, kada se Džombić spotakao i pao.

– Prema rečima dežurnog lekara u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje, doktora Voje Vujanovića i glavnog dežurnog lekara na hirurgiji doktora Vladimira Kekovića, pacijent je primljen sa dominantnim povredama glave i lica. Policija je obavila razgovor sa svedocima i utvrdila da povrede koje je zadobio nisu nastupile izvršenjem krivičnog dela – navela je Marija Markanović, portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Džajić: Džombić stabilan i svestan, opšte stanje dobro

V.d. generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da je zdravstveno stanje bivšeg premijera Srpske Aleksandra Džombića stabilno, da je svestan i da je opšte stanje dobro, kao i vitalne funkcije.

– Donesena je odluka da se pacijent ne mora operisati i da se njegovo stanje može zbrinuti u UKC, te da ne mora biti transportovan u neke veće centre – rekao je Džajić novinarima u Banjaluci.

Đajić je rekao da su nakon dijagnostike uspostavljene dijagnoze i uključena najsavremenija terapija, poslije koje se Aleksandar Džombić oseća bolje i nalazi pod stalnom kontrolom lekara.

– Prema izjavama očevidaca i zvaničnom izveštaju policije, reč je o nesrećnom slučaju pada sa stepenica, gdje je došlo do udarca glavom i grudnim košem na tvrdu podlogu – istakao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari