Tri eksplozije kod autobusa Borusije, povređen Bartra 1Foto: EPA/ STR

Nemačka policija saopštila je da su se dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Nemački mediji prenose da je povređen igrač tog kluba Mark Bartra. Iz policije ističu da je reč o ciljanom napadu.

Policija u Dortmundu je u blizini napada na autobus s igračima Borusije Dortmund pronašla pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad. Međutim, nisu želeli izneti pojedinosti o sadržaju pisma, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare u Dortmundu.

Portparol policije Severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman rekao je agenciji Asošijeted pres da su se dogodile „tri eksplozije“ u blizini klupskog autobusa, kada je prevozeći igrače napuštao hotel i krenuo ka stadionu, gde je trebalo da se igra utakmica sa Monakom u Ligi šampiona.

On je dodao da je povređen jedan fudbaler i da su oštećeni prozori na autobusu. Od siline, pukla su stakla na autobusu, lakše je povređen je defanzivac „milionera“ Mark Bartra, koji je već pušten na kućno lečenje, javlja dopisnik RTS-a. Njemu su povređene ruka i šaka.

„Ubrzo nakon što je autobus Borusije Dortmund krenuo iz hotela ka stadionu dogodio se incident. Autobus je oštećen na dva mesta. Jedna osoba je povređena i nalazi se u bolnici“, navodi se u saopštenju kluba.

Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu. Navijači na stadionu su čekali informacije o napadu, ali i utakmici, koja je odložena za sutra od 18.45. Kako prenose agencije navijači Monaka su na stadionu uzvikivali „Borusija, Borusija“.Borusija je savetovala navijače da ostanu mirni, kako bi bezbedno izašli sa stadiona.

Kako se navodi na zvaničnom Tviter nalogu kluba, ostali igrači su na sigurnom i nema opasnosti na stadionu i oko njega. Autobus, koji je oštećen na dva mesta, sa fudbalerima je iz hotela krenuo na stadion kad je došlo do eksplozije.

Golman Borusije Roman Birki rekao je da je osetio eksploziju čim je autobus krenuo. „To je bio veliki prasak, eksplozija“, naveo je on.

Birki je sedeo u poslednjem redu autobusa, pored defanzivca Bartre, koji je jedini povređen, kada su ga pogodile krhotine stakla. Igrači su posle toga potražili zaklon jer nisu znali da li će biti nova eksplozija, a policija je brzo došla na mesto incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari