Site name

Neutemeljene optužbe Moskve o "antiruskoj histeriji" u CG

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore odbacilo je “neutemeljene” optužbe Moskve o „antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori, koje je na konferenciji za medije saopštila portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Piše: Fonet

21. april 2017. 09:18

Podgorica Foto: wikipedia

“Nije zabeležen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživeo neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog rasploženja prema ruskom narodu”, navodi se u reagovanju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

U to, kako se dodaje, mogu da se uvere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji. Iz MSP Crne Gore ocenili su izjavu Zaharove “pukom manipulacijom I nastavkom specijalnog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu”, prenosi Glas Amerike.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije saopštila je da u Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima i da je produženje bezviznog režima za Ruse na 90 dana samo lukavstvo.

"U Crnoj Gori se razvija očigledno neprijatna situacija za Ruse. U svetlu oštrog pada bilateralnih odnosa, očekivanog ulaska Crne Gore u NATO, odluke crnogorskih vlasti da se priključe sankcijama EU protiv Rusije, vidimo u toj zemlji naglo širenje antiruske histerije", rekla je Zaharova.

U tom kontekstu, kako je ocenila, nedavno produžavanje bezviznog režima za naše građane predstavlja lukavstvo koje ne može da prikrije odnose prema Rusiji koji odgovaraju Zapadu".

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.