Tramp Savetu bezbednosti: Suočite se sa izazovima 1Foto: FoNet AP

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je danas od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se suoči sa svim izazovima i pretnjama, ocenivši da je nuklearni program Severne Koreje veliki problem za ceo svet.

Hteli o tome da pričamo ili ne, nuklearni balistički program Pjongjanga je prava pretnja za ceo svet, rekao je Tramp na sastanku u Vašingtonu sa ambasadorima članica Saveta bezbednosti UN.

„Status kvo sa Severnom Korejom je neprihvatljiv i Savet bezbednosti mora biti spreman da uvede dodatne i jače sankcije protiv te zemlje“, izjavio je Tramp.

On je ocenio da je Savet bezbednosti UN razočarao kada nije imao odgovor na upotrebu hemijskog oružja u Siriji. Prema Trampovim rečima, da bi UN imale efikasniju ulogu u rešavanju bezbednosnih izazova, biće potrebne velike reforme u svetskoj organizaciji.

Govoreći o budžetu UN, Tramp je ocenio da su troškovi svetske organizacije potpuno van kontrole. Međutim, ako se uradi dobar posao, budžet me ne interesuje. To bi bila sitnica u poređenju sa velikim, najvažnijim poslom koji obavljate, rekao je Tramp ambasadorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari