Američki predsednik Donald Tramp ponovo je napao medije, ocenivši da je posao medija da budu pošteni i da govore istinu, ali da su „nekompetentni i nepošteni“ kada su u pitanju dostignuća njegove administracije.

Na skupu u Harisburgu u Pensilvaniji, koji je organizovao povodom 100 dana na položaju, kako prenosi Beta Tramp je naglasio da za obavljanje svog posla mediji zaslužuju „velikog, debelog keca“. 

Donald Tramp rekao je da je njegova administracija svoju obavezu prema američkom narodu ispunjava svakog dana i da je tek počeo da ispunjava obećanja iz predizborne kampanje. 

Svojim pristalicama Tramp je poručio da je „održao obećanje za obećanjem“, a sve kritike odbacio nazvavši ih „lažnim vestima“ koje su plasirali novinari koji „nisu u toku“. 

Skup u Pensilvaniji, koji je podsećao na predizborne mitinge, održan je u isto vreme kada se održavala tradicionalna večera za dopisnike iz Bele kuće kojoj Tramp nije prisustvovao.

Pre nekoliko nedelja Tramp je najavio da neće ići na večeru sa novinarima i poželeo im sreću, ocenivši da će biti „veoma dosadna“. Tramp je prvi američki predsednik od Ronalda Rgeana 1981, koji je preskočio večeru.

Tramp: Mediji zaslužuju velikog, debelog keca 1

 Večera bez Trampa       Foto: EPA/ASTRIO RIECKEN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari