Komi: Zahtevi i pretnje Trampa 1Foto: FoNet AP

Američki predsednik Donald Tramp tražio od bivšeg šefa FBI Džejmsa Komija da prekine istragu u slučaju nekadašnjeg savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, piše Njujork tajms.

„Dan posle Flinovog odlaska sa funkcije, 14. februara, zbog navoda o kontaktima sa ruskim ambasadorom, Tramp se sasatao sa Komijem i tražio „milost u istrazi FBI o Flinu“. Komi je o tome napravio belešku, opisao sve detalje razgovora sa Trampom.

List dodaje da je taj neispunjeni zahtev verovatni motiv za Komijevo otpuštanje. List, za koji Tramp često kaže da proizvodi „lažne vesti“, objavio je delove iz te beleške.

List takođe navodi da je tokom jedne večere u januaru, Trampa dva puta tražio od Komija da se obaveže na lojalnost, što je Komi odbio. Bela kuća je demantovala da se takav razgovor dogodio. Njujork tajms pak dodaje da je Tramp pretio Komiju zbog objavljivanja informacija o njihovom razgovoru.

„Džejmsu Komiju je bolje da nema nijedne nove trake našeg razgovora pre nego što počne da ih pušta medijima“, napisao je Tramp na Tviteru, dva dana posle otpuštanja Komija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari