Site name

Maturanti uzvikivali "Za dom spremni"

U Hrvatskoj maturanti tradicionalno slave poslednji dan škole, a hrvatski portal "Lupiga" piše da je delu maturanata iz Zagreba tradicija postala i veličanje fašizma, uzvikivanje ustaških i nacističkih pokliča, kao i slikanje sa desnicom uzdignutom u vazduh, piše RTS.

1

Piše: Danas Online

19. maj 2017. 20:43

Foto: screenshot youtube.com/Lupiga.com

Portal navodi da je grupa od oko 50 maturanata iz nekoliko zagrebačkih škola u centru hrvatske prestonice krenula iz Savske ulice ka Trgu bana Jelačića sve vreme uzvikujući ustaški poklič "Za dom spremni", a neki od njih su pesnicu podizali u vazduh.

Iako je upotreba tog pozdrava krivično delo, policajci pored kojih je prošla kolona maturanata i pred njima to radila nisu reagovali, bez obzira na to što su na takva dela dužni da postupaju po službenoj dužnosti, a ne po nečijoj prijavi, navodi portal, prenosi RTS.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dusan Spasic

20. maj 2017.

Tuzna vest iz jedne zemlje u EU koja nikako da se otarasi svoje neslavne proslosti u oba svetska rata. Jedna Nemacka je u liku Brandta klekla pred zrtvama u Warszawi a Hrvatska nikako da obradi tu bolnu temu. Tako samo truje omladinu a masivan je odliv i odande pa su izgleda ostale kod kuce samo usijane glave!