PUTIN: Rusija pažljivo prati događaje u Makedoniji 1Foto:SERGEI KARPUKHIN POOL/EPA

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija sa posebnom pažnjom prati šta se dešava u Makedoniji i da želi da se unutrašnja politička situacija razvija saglasno Ustavu i demokratskim principima.

Predsednik Rusije je to rekao u razgovoru sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim, koji je u dvodnevnoj poseti Moskvi, prenosi Sputnjik.

„Uveren sam da će vaše iskustvo, vaš uticaj i autoritet doprineti tome“, rekao je Putin predsedniku Ivanovu, prenosi makedonska državna agencija MIA. Putin je, dodaje se, izrazio zadovoljstvo da će makedonsko-ruski odnosi da se unapređuju i da će, kako je rekao, imati pozitivno kretanje u ekonomskoj razmeni. Na početku sastanka ruski predsednik je Ivanovu čestitao nagradu „NJegova svetost patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej Drugi“, koju mu je u utorak uručio ruski patrijarh Kiril.

Pozdravljajući makedonskog kolegu, ruski predsednik je podsetio da se u Rusiji obeležava Dan slovenske pismenosti i kulture što je, prema Putinovom mišljenju, simbolično s obzirom na to da je Ivanovu uručena nagrada pravoslavnog Fonda jedinstva slovenskih naroda.
Ivanov je takođe ukazao na simboličnost svoje posete.

„Danas obeležavamo sećanje na sveslovenske prosvetitelje – svetu braću Ćirila i Metodija koji su naši duhovni učitelji. Srdačno vam zahvaljujem što ste mi dodelili ovu nagradu („Patrijarh Aleksej Drugi“). Ona ima veliko značenje za mene lično kao predsednika“, rekao je makedonski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari