Otrovano desetine učesnika mitinga opozicije u Tirani 1Foto: Wikipedia

Desetine učesnika mitinga Demokratske stranke Albanije, koji je u subotu održan u Tirani povodom zvaničnog otvaranja predizborne kampanje, otrovano je tokom skupa, među kojima i lider opozicione Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša, javlja Anadolija.

To je potvrdilo Ministarstvo zdravstva Albanije koje je saopštilo da se rano u nedelju desetine osoba javilo u Klinički bolnički centar „Majka Tereza“ u Tirani sa simptomima trovanja. Broj osoba koje su zatražile lekarsku pomoć je povećan na 140.

Miting je održan u glavnom bulevaru albanskog glavnog grada povodom zvaničnog otvaranja predizborne kampanje.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova rade na rasvjetljavanju slučaja, a povodom masovnog trovanja oglasio se i predsednik Albanije Bujar Nišani koji je saopštio da sa „zabrinutošću prati zdravstveno stanje velikog broja građana, uključujući i lidera opozicije Ljuljzima Baše“.

Povodom toga oglasio se i Baša koji je potvrdio da niko nije životno ugrožen, te je od vlasti zatražio da se što pre rasvetli slučaj, javlja Anadolija, prenosi N1.

Demokratska stranka Albanije u subotu je zvanično krenula u predizbornu kampanju za parlamentarne izbore 25. juna.

Izbori su prethodno bili zakazani za 18. jun, ali su pomereni za 25. jun nakon sporazuma između vlasti i opozicije postignutog 18. maja, uz posredovanje zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Opozicija je od februara bojkotovala parlament i odbijala učešće na izborima tvrdeći da će vlada manipulisati glasanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari