Preminuo bivši grčki premijer Micotakis 1Foto: wikipedia

Bivši grčki premijer Konstantin Micotakis, jedan od veterana grčke politike, preminuo je rano jutros u 98. godini, saopštila je porodica.

Micotakis, čija politička karijera je trajala više od pola veka, bio je grčki premijer od 1990. do 1993. godine, prenosi Rojters.

Rođen je na Kritu 1918. godine, Misotakis je prvi put izabran za poslanika u 28. godini kao član liberalne partije, a u karijeri bio je ministar različitih resora, dok nije 1984. godine postao lider Nove demokratske partije.

Otac je četvoro dece, iz politike se povukao 2004. godine, ali je ostao počasti predsednik stranke koju je vodio. Njegov sin, Kirjakos, sada je lider Nove demokratije, opozicione stranke u zemlji.  

Vučić uputio saučešće Vladi Grčke

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo saučešća predsedniku Vlade Grčke Aleksisu Ciprasu povodom smrti nekadašnjeg grčkog premijera Konstantina Micotakisa. Rastužila nas je vest o smrti Konstantina Micotakisa, nekadašnjeg premijera Grčke i izvanrednog političara. Svojim bogatim i ispunjenim životom postao je primer posvećene osobe koja sledi sopstvene ideje i ciljeve, bez obzira na teške okolnosti i prepreke koje su ga često pratile, istakao je Vučić. U Srbiji će ga pamtiti kao iskrenog i pouzdanog prijatelja, koji je bio uz našu zemlju u teškim vremenima, navodi se u Vučićevom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari