Site name

Ministar spoljnih poslova Nemačke smatra da treba ispraviti grešku Baraka Obame, prenosi Sputnjik

Gabrijel: Tramp da traži nove pregovore sa Rusijom

Pokušaj da se ponizi Rusija bila je velika greška, i dalje se nadam da će Vašington ispraviti ovu grešku

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel smatra da bi administracija aktuelnog predsednika SAD trebalo da ispravi grešku u odnosu prema Rusiji, koju je dozvolio tim njegovog prethodnika Baraka Obame.

2

Piše: S. D.

Beograd 18. jun 2017. 22:18

Foto:FoNet&Ap

Nemački ministar je u intervjuu za nemački nedeljnik "Velt am zontag" rekao da bi bilo lepo da Trampov tim počne da traži u odnosima sa Rusijom "resetovanje, nove kontakte i nove pregovore", prenosi Sputnjik.

"Bez Rusije ne možemo da prevaziđemo sukobe u Siriji, Libiji, Ukrajini i drugim mestima. Pokušaj Baraka Obame da ponizi Rusiju bila je velika greška. I dalje se nadam da će Vašington ispraviti ovu grešku", rekao je Gabrijel.

Sada, međutim, kako smatra ministar spoljnih poslova, sve izgleda kao da se Moskva i Vašington udaljavaju jedan od drugog. Dok je bio predsednik, Obama je nazivao Rusiju "regionalnom silom", ali je kasnije priznao da Moskva ima veliki uticaj u svetu.

Donald Tramp je i pre izbora, a zatim i nakon preuzimanja dužnosti, više puta govorio da želi da poboljša odnose sa Rusijom, ali mnogi zvaničnici, uključujući i one iz Trampovog tima, nastavljaju da je svrstavaju u jednu od glavnih pretnji za SAD. Osim toga, sada se u Kongresu priprema nacrt zakona kojim se predviđa jačanje antiruskih sankcija, prenosi Sputnjik.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

***

19. jun 2017.

" i dalje se nadam da će Vašington ispraviti ovu grešku" E, pa neće moći. Potreban je neprijatelj da se ceo svet motiviše za sukobe. Da radi ratna industrija, da se profit koti i oplođava. Da ratne tenzije imaju svoje ratoborne poglavice, kao na Balkanu kojeg se svi gnušaju, a služe se istim sredstvima. Da se zna koja je to glavna i najnacija, ko može u svetu biti supermen i da za njega ne važe zakoni koji za normalne predviđaju sankcije. Da se zna čiji Bog ima plave oči i vlada Planetom i ne može biti predmet satire, da se izabranim dozvoli kršenje demokratskih principa, a da se ne primeti i ne protureči....i sve tako.

Jasna Simonovic

19. jun 2017.

Pametni ljudi postoje svuda na svetu...