Od Del Potra preko Tima do Federera 1Foto: FoNet / AP

Žreb za ovogodišnji Vimbldon postavio je među potencijalne protivnike Novaka Đokovića Huan Martina Del Potra, sa kojim bi mogao da se sastane već u trećem kolu, Dominika Tima, kao rivala u četvrtfinalu, dok bi u polufinalu srpski igrač mogao da igra protiv Rodžera Federera.

Na početku turnira četvrti igrač sveta, koji je postavljen za drugog nosioca na Vimbldonu, izlazi prekoputa Martina Kližana, koga je u dosadašnja tri susreta svaki put pobedio. Plasman u drugo kolo Đokoviću donosi meč sa pobednikom susreta između Adama Pavlašeka (Češka) i Ernesta Eskobeda (Meksiko), dok bi se u narednoj fazi mogao sastati sa Huanom Martinom del Potrom koji je znao da neprijatno iznenadi srpskog as. Ako bi prošao u četvrtfinale, što bi značilo da prethodno najverovatnije mora da pobedi Gaela Momfisa ili Felisijana Lopeza, Đoković bi imao priliku da se revanšira Austrijancu Dominiku Timu za poraz na Rolan Garosu. U Novakovoj polovini žreba je i Rodžer Federer, koji je viđen kao jedan od favorita za osvajanje Vimbldona s obzirom na to da je Švajcarac celu prvu polovinu sezone podredio londonskom gren slemu propuštajući turnire na šljaci. Pored Federera mogući polufinalisti su i Miloš Raonić, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov… U drugoj polovini kostura nalaze se Endi Marej, Rafael Nadal, sten Vavrinka, Marin Čilić.

Od ostalih srpskih predstavnika Viktor Troicki igra u prvoj rundi sa Florijanom Majerom, Janko Tipsarević sa Džeradom Donaldsonom dok Dušan Lajović čeka kvalifikanta. Jelena Janković imaće najteži izazov pošto će u prvom meču igrati protiv Agnješke Radvanjske, koja je bila finalistkinja Vimbldona pre tri godine. 

Srpski parovi na Vimbldonu

Srbija će imati šest predstavnika u dublu na Vimbldonu. Snage su udružili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, koji će u pravom kolu igrati protiv Šveđana Brunstroma i Sijestroma, kao i Janko Tipsarević i Andreje Kuznjecov, koje očekuju brazilsko-novozelnadski par Demoliner-Danijel. Među teniserkama, Aleksandra Krunić u paru sa Ukrajinkom Bondarenko, igraće protiv 14. nositeljki Bertens (Holandija) i Larson (Švedeska). Najjače protivnice na početku Vimbldona u dublu imaće Jelena Janković i Amerikanka Vandevej, koje igraju protiv 8. nositeljki, Australijanki Ešli Barti i Kejsi Delakva, koje srpska publika pamti sa poslednjih Fed kup mečeva. I Nina Stojanović nastupiće u dublu, ona u paru Poljakinjom Kanijom čeka protivnice koje će biti poznate kada se završe kvalifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari