PESKOV: Rusija ne očekuje ustupke 1Dmitrij Peskov Foto: EPA

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva ne očekuje ustupke od američkog predsednika Donalda Trampa.

„Od predsednika Trampa niko ne očekuje ustupke Moskvi, i Moskva ne očekuje ustupke od Donalda Trampa. I predsednik Putin nije govorio o nekim ustupcima i nikad nije postavljao takve zahteve“, rekao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Kremlj nema nikakve veze sa istorijom prepiske sina američkog predsednika Donalda Trampa Mlađeg niti sa njegovim sastankom sa ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickom, i smatra tu priču još jednom u nizu epizoda serije koja nema kraja. On je skrenuo pažnju na to da se ova tema pojavila nakon sastanka predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina u Hamburgu.

„U celini, naravno, ovo podseća na seriju koja ne prestaje i koja može da konkuriše najuspešnijim serijama koje se prikazuju u SAD, ali nije potrebno na bilo koji način uvlačiti nas u tu seriju. Mi ne učestvujemo u takvim serijama“, zaključio je predstavnik Kremlja.

On je još jednom naglasio da Kremlj nije u toku sa tom pričom (sa Trampovim sinom) niti je bilo kada bio u kontaktu sa advokaticom Veseljnickom.

„Nemamo šta da kažemo o toj istoriji, ona nema nikakve veze sa nama“, zaključio je Peskov. Ranije su mediji saopštili da će specijalni tužilac SAD Robert Miler, koji se bavi istragom navodnog mešanja Rusije u američke izbore, proučiti podatke o sastanku Trampovog sina sa Veseljnickom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari