Site name

Dodik: Izetbegovićev pokušaj kriminalizacije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića za njegovim sankcionisanjem zbog izjava u Bratuncu predstavlja pokušaj kontinuirane kriminalizacije rukovodstva RS i poručio da će tako biti dok god RS postoji i da se na to treba navići i ignorisati.

2

Piše: FoNet

Banjaluka 17. jul 2017. 17:29

Foto: RTRS

Kako prenosi Klix.ba, Dodik je rekao da je u Bratuncu 7. jula izjavio da je u Podrinju u kontinuitetu od tri godine pobijeno više od tri i po hiljade Srba i da na to niko nije reagovao.

On je naveo da se zna da je i u toku Prvog i Drugog svetskog rata postojala "posebna intencija tadašnje muslimanske politike u vezi s Drinom, kao i da je bošnjačka politika tokom proteklog rata bila usmerena na entičko čišćenje Srba, o čemu i govori podatak o stradanju tri i po hiljade ljudi".

"Rekao sam da postoje organizacije koje su davale pare isključivo da se ljudi vraćaju na istok i uz samu Drinu i da to predstavlja novi pokušaj oživljavanja starih strateških ciljeva", objasnio je on.

Poznato je da postoje organizacije u svetu koje su delovale i danas deluju u BiH, razne islamske organizacije koje danas podržavaju i terorizam, a ranije su podržavale projekte povratka i da ih je Savet bezbednosti UN zabranio, naveo je Dodik, povodom zahteva Izetbegovića za njegovim sankcionisanjem od OHR, Tužilaštva BiH i Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira (PIC) zbog izjave u Bratuncu 7. jula.

Dodik kaže da tog dana u Bratuncu nije rekao ništa drugo, osim navedenog.

"Bošnjaci slobodno žive u Bratuncu, Srebrenici i na nekim drugim mestima. Nisam rekao da ne moraju da dođu, 99 posto imovine vraćeno je preratnim vlasnicima, mnogi projekti obnove su urađeni i znatan broj tu živi, ništa im ne smeta", tvrdi Dodik.

Naveo je da nisu imali dokaze za razne priče o njemu, pa su pokušali s referendumom, pa kada ni to nije uspelo, na teret mu stavljaju antidejtonsko delovanje.

Dodik smatra i da je Obaveštajno sigurnosna agencija BiH (OSA) pod uticajem turskih obaveštajnih službi, prenosi Klix.ba

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Hajric

18. jul 2017.

Ne samo da si doveo manji entitet do pospunog sloma ,pocet od ekonomskog pa do medzunacionalni odnosa i sve moguce I nemoguce pokusava da urusi BiH, pa toliko ide da sa mafijozom poput Covica pravi dilove, uz poznata ktilaticu,,sto gore to bolje,eh nece moci ove noci, aneks 10 dejton kaze sve se izbjeglice moraju vratiti na svoja ognjista, samim Tim ptrkrsio si dejton i moras da odgovaras, nema sa tim nista onaj mladzahni Izetbegovic

Marko Simic

18. jul 2017.

Mile legenda. Ameri ga napravili, on placka svoje, guli kozu s ledja, cupa crno ispod nokata, manipulise sa Covketom i Bakirom kad got ustreba. Na kraju svima dobro. Djecica se vani iskolovala, tajo bogatstvo odradio (budzet svoje ispunio). Evo sad i unuci pristigli pa da i njih namirimo ma nema sve ko po loju. Zato ga stranci i ne diraju, NJIHOV IGRAC parekselans. Zadatak bio da razvali RS najbitnije ekonomski, a onda prelazi na nivo BiH, sve mu se oprasta i on Predsjednik jos 10 godina. Salto mortale volice Bosnu vise nego majku rodjenu. Zivi bili pa vidjeli. Kao Milo Djukanovic - Mirno u zasluzenoj penziji u Dubajiu odakle insvestira pomalo u Belgrade WaterFront. Uzdravlje.