Site name

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet na osnovu prijave Bakira Izetbegovića protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, javlja televizija N1.

3

Piše: Danas Online / N1

Sarajevo 18. jul 2017. 00:33

Foto: Fonet

"Tužilaštvo BiH je 17.07.2017. godine primilo akt člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, povodom čega je formiran predmet, koji je dat u rad postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izetbegović je, podsećamo, uputio pismo vršiteljki dužnosti glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordani Tadić povodom izjave predsednika RS Milorada Dodika o "okupaciji Drine".

Izetbegović je naveo da je 7. jula 2017. godine predsednik Milorad Dodik u svom govoru na javnom skupu u Bratuncu, u prisustvu velikog broja ljudi, izjavio: "Poznati su projekti raznih fondacija, pre svega islamskih, koje su tražile i samo usmeravale svoj novac kako bi se ovde, uz Drinu vratili, nakon otadžbinskog rata, muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način..."

Citirajući izjavu Dodika da su "Bošnjaci starosedeoci Podrinja okupatori", Izetbegović je kazao da se radi o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika o BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma. "Obzirom da nije bilo očekivane reakcije, obratio sam se OHR-u i Tužilaštvu BiH, kao i članicama Upravnog odbora PIC-a da reaguju i sankcionišu ovakvo ponašanje predsednika RS", kazao je Izetbegović.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Драган Пик-лон

18. jul 2017.

Постовани Бочњаци,Хрвати,Срби,Јевреји и Роми,од два зла увек треба изабрати мање.Изетбеговић се зао и родио.Испод крушке пада крушка!Неће ивер далеко од кладе!!!

Hajric

18. jul 2017.

Ne znam sto niste obavjavili moj komentar ali nema veze sad znam da ste i vi kao i vecina medija u Srbiji ,pod nekim prktoratom za Srbe u BiH, rado sam vas citao ali cu vjerovatno prestati jer u Srbiji nema nezivisni, svi vi podrzavate ideju, ,Srbija do Tokija i sve do aaustralije, pa eto vam i dalje izvi te u iluziji, BiH je nezavisna i suberena drzava njenih gradzana, Srba,Bosnjaka,Hrvata.Roma ,Jevreja i svih onih koji se osjecaju gradAnima jedne nam i jedine od Une do Drine I od Save do mora.

vladbgd

22. jul 2017.

Hajricu, niti ste suvereni, niti ste nezavisni,. Ti ocigledno i ne znas sta to znaci, zato tako i pises