Lošiji keks za istočnu Evropu 1

Poznati nemački proizvođač Bahlsen priznao je da keks sa buterom, za istočnu Evropu, nije imao buter i poručio da će ubuduće postojati samo jedan
keks,“evropski“.

Poznato je da niz proizvođača za istočnoeuropske zemlje radi lošije proizvode, a nemački proizvođač Bahlsen i to sam priznao i poruči potrošačima da će odsad postojati samo jedan keks – „europski“ keks.

Dojče vele piše da je otkriveno da je proizvođač keksa Bahlsen, poznat, između ostalog po keksima Lajbnic, najavio da će ubuduće u keksima s buterom zaista buter i da će imati identičan sastav bez obzira gde se prodaju u EU.

Mediji su objavili da je u keksima tog proizvođača, koji se prodaju na zapadu bilo butera, dok su za istočnije potrošače umesto butera sadržali palminu mast i aromu butera.

Predstavnik Bahlsena je saopštio da od početka jula i u pogonu tog proizvođača keksa u Poljskoj teče proizvodnja po „nemačkom“ receptu, sa buterom a ne palminim uljem.

Iz tog pogona Bahlsenovi keksi stižu u većinu „novih“ zemalja Evropske unije, ali će možda potrajati još koju sedmicu da se reše problemi sa skladištenjem osetljivijeg keksa sa buterom i da sa pakovanjem na kojem će pisati sadržaj proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari