CG: Turista priznao da je izazvao požar 1Foto: EPA / Boris Pejović

U Crnoj Gori i dalje tinjaju požari u više mesta, ali su uglavnom pod kontrolom, javlja RTCG. „Vijesti“ prenose da je državljanin Poljske W.K. priznao je da je juče u uvali Žanjice, na poluostrvu Luštici, izazvao požar, zbog čega mu je Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom odredilo zadržavanje.

On je uhapšen u nedelju oko 14:30 sati, a prijavili su ga kupači na Žanjicama. Požar je ugašen nakon što su intervenisala dva aviona i helikopter.

Stanje požara jutros u šest časova je sledeće: Opština Podgorica – trenutno je aktivan požar u Orasima, ali je pod kontrolom, u Opštini Danilovgrad požar u Zagaraču je još aktivan, ali je pod kontrolom, dok su u Opštini Cetinje aktivni požari u Katunskoj nahiji i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja obilaze teren i pomažu meštanima u gašenju požara. Požar manjeg inteziteta u Rvašima je brzo lokalizovan, ali ekipa Službe zaštite i spašavanja i dalje obilazi taj teren. Aktivna su i dva požara u Cucima, u mestima Donja Zaljud i Bata Cucka, precizirano je u saopštenju.

U opštinama Nikšić, Ulcinj, Budva i Kotor nema aktivnih požara.

U Opštini Bar aktivni su požari u mestima Murići, Ostros i Vladimir. Požari su trenutno pod kontrolom.

U Opštini Tivat aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su pod kontrolom.

U Opštini Herceg Novi aktivni su požari u mestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica i Bjelotina.

Ukrajinski avion ANTONOV je tokom prethodnog dana djelovao u Donjoj Markovini, Gornjem Zagaraču i Lastvi Čevskoj. Švajcarski helikopter Super Puma je tokom prethodnog dana bio operativan na području Luštice. Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom prethodnog dana delovala na Žanjicama i požar je lokalizovan.

Bugarski helikopter je tokom prethodnog dana bio aktivan na teritoriji opštine Bar, u mestu Murići i selu Besa, kao i na teritoriji opštine Podgorica, u mestima Orasi i Goljemadi. Dva izraelska vazduhoplova tipa Air Tractor su prethodnog dana napustila Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari