Jandroković: Slomljen san o velikoj Srbiji 1Foto: Vikipedja

Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković izjavio je danas da je hrvatskom vojnom akcijom Oluja pre 22 godine „slomljen san o velikoj Srbiji“.

Jandroković je rekao da čelni ljudi Hrvatske vode računa da politika prema susednim državama bude politika dobrosusedskih odnosa.

Ta politika je okrenuta podršci da te zemlje postanu članice Evropske unije, a one koje žele i NATO, izjavio je Jandroković.

Govoreći o ratu u Hrvatskoj i akciji Oluja, Jandroković je izjavio da je „sve započelo“ krajem osamdesetih godina proљlog veka snažnom i neprijateljskom propagandom tadašnjeg srpskog lidera Slobodana Miloљevića.

Ceo koncept Velike Srbije je bio osmiљljen na vojnom osvajanju tadaљnje Jugoslovenske narodne armije i paravojnih snaga u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, rekao je Jandrokoviж.

On je naveo da je hrvatsko rukovodstvo želelo da mirnim putem zaokruži teritorijalnu celovitost zemlje, ali da to nije bilo moguće zbog nekooperativnosti i agresivnosti druge strane, pa je Hrvatska vojnim putem oslobodila okupirane teritorije.

Tu nema nikakve mogućnosti za drugu interpretaciju, ocenio je Jandroković, javila je HINA. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari