Site name

Tramp: Ne isključujemo vojne operacije u Venecueli

Predsednik SAD Donald Tramp nije eliminisao izvođenje vojne operacije u Venecueli, prenosi Sputnjik.

3

Piše: Sputnjik

12. avgust 2017. 11:37

Donald Tramp Foto: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

„Imamo više opcija za Venecuelu. Ne isključujem ni vojnu“, izjavio je Tramp novinarima u golf klubu u Nju Džerziju nakon sastanka sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom i stalnom predstavnicom SAD pri UN Niki Hejli. Tramp nije naveo na šta tačno misli, samo je rekao da „vojna opcija“ i „vojna operacija“ nisu isključene.

„Imamo trupe u čitavom svetu i na mestima koja su veoma udaljena. Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru“, dodao je Tramp.

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopez je rekao da je izjava američkog predsednika „nerazuman postupak“.

„To je nerazuman postupak. To je najbolja pojava ekstremizma. Sjedinjenim Državama vlada ekstremistička elita“, izjavio je Lopez televiziji VTV.

Padrino, koji je i načelnik Generalštaba oružanih snaga Venecuele, izrazio je uverenje „kao vojnik, zajedno sa venecuelanskom vojskom i narodom, da će svi biti u prvim redovima braneći interese i suverenitet svoje voljene Venecuele“.

Pres-služba Bele kuće je saopštila i da je Tramp odbio zahtev Madura za telefonskim razgovorom, naglasivši da neće razgovarati sa predsednikom Venecuele pre nego što se uspostavi demokratija u toj zemlji. Trampova administracija nazvala je Madura diktatorom i pokrenula je sankcije protiv njega i velikog broja drugih venecuelanskih zvaničnika, nakon izbora za Ustavotvornu skupštinu i višemesečnih protesta opozicije tokom kojih je u sukobima sa policijom bilo više desetina žrtava.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

rodoljub

12. avgust 2017.

Krvozedna americka elita, potomci gangstera, nameravaju da nastave krvavi pir po svetu. Napad na drzave koje zele slobodu i nezavisnost je "specijalnost" americke korporativne mafije. Smrt americkom fasizmu .

Zoro Zoro

12. avgust 2017.

Doci ce tebi to jest vama Kim glave vi samo iz vazduha ako mozete da potrujete narod a to rade p.... kukavice kao sto ste vi amerikanci vi samo snimate dobre filmove i neznate nista osim da se naduvate od droge i alkohola i sirite eids neznate geografiju a jos manje istoriju jedete svakojaka govna i to vam ne branim kako ste dobro cinili vratice vam se sto puta gore zvekni im jednu petardu Gospodine Kim da se malo pokake

raspop

13. avgust 2017.

komentari su suludi... sa jednim se samo slažem : da ''''vojne opcije'''' & ''''vojne operacije'''' u Venecueli jesu krajnja ludost američkog avatara Severne Koreje...- previše su isti, i previše ...ma : znate već, svi znaju...