Site name

Makron nepopularniji od Olanda

Francuski predsednik Emanuel Makron je mnogo nepopularniji nego što je to bio njegov prethodnik na toj funkciji Fransoa Oland u sličnom periodu predsedavanja, rezultati su najnovijih istraživanja.

1

Piše: Danas Online

Pariz 12. avgust 2017. 23:57

Foto: EPA/ PHILIPPE LOPEZ / POOL

Srna prenosi da francuska anketna agencija "Ifop" i "Figaro" navode da samo 36 odsto Francuza odobrava politiku Makrona, nakon sto dana na funkciji premijera.

Pre pet godina, 46 odsto odobravalo je politiku Olanda, navodi Srna, koji je najnepopularniji francuski predsednik u istoriji ispitivanja u istom periodu svog mandata.  Sve ukazuje na to da je manje i poverenje u Makrona nego u Olanda, jer 45 odsto ispitanih smatra da se on pridržava predizbornih obećanja u odnosu na 57 odsto 2012. godine.

Francuski građani ne smatraju da Makron vodi zemlju u valjanom smeru, jer je samo 23 odsto ispitanih saglasno da se "stvari kreću nabolje".

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zoran Vitić

13. avgust 2017.

Još jedni namontirani izbori u zapadnim zemljama. Prilično minoran političar u prošlosti, uz ogromnu propagandu u medijima pobedjuje sa ubedljivom većinom. Ko je stajao iza njega znamo ali njegovo ime ne sme da se pominje. Zato ni ne čudi njegov loš rejting danas. Njegov izbor nam pokazuje svu ciničnost zapadne demokratije. Sve manje sveta na zapadu veruje u neku vrstu demokratije i zato je procenat glasača sve manji i manji.