Požar na Lovćenu i dalje gori, traže se dobrovoljci 1Ilistracija/ Foto: Nuno Andre Ferreira

Na teritori Cetinja i dalje je aktivan veći broj požara, a njihovo gašenje otežava vetar.

Aleksandar Zuber iz Službe zaštite i spasavanja je rekao je za Boje jutra TV Vijesti da je jutros situacija mirnija, ali da se očekuje pogoršanje tokom dana.

Kako prenose pogdgoričke Vijesti, Opštinski štab za krizne situacije definisao je hitne mere i aktivnosti u cilju lokalizovanja požara u Nacionalnom parku Lovćen. Ocenili su da je situacija na području Lovćena izuzetno složena i da postoji mogućnost da se tokom dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, ponovo pogorša. Vatrena stihija preti da ugrozi Njegošev mauzolej, turističke objekte – Odmaralište Lovćen-Bečići, Avanturistički park, bungalove NP Lovćen, te kuće meštana.
Kako je saopšteno angažovani svi resursi – ljudski i materijalni, kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Lovćena.

Cetinjski list javlja da su od rano jutros na terenu uz cetinjske vatrogasce i njihove kolege iz Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i Budve, a da su se ka Lovćenu uputile i vatrogasne ekipe iz gotovo svih gradova severa Crne Gore. Opštinski štab je uputio apel svim građanima i organizacijama da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari