Saradnja privrednika iz Srbije i Gornje Austrije 1

Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta na čelu sa predsednikom stranke Miroslavom Parovićem posetila je grad Braunau u Austriji.

Tom prilikom domaćini srpskoj delegaciji bili su gradonačelnik ovog grada u Gornjoj Austriji, Johan Vajdbaher, koji je član Austrijske narodne partije i gradski sekretar za kulturu, Zoran Šijaković, koji je priznati austrijski kulturni radnik poreklom iz Srbije, saopštila je Informativna služba NSP.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima još jačeg privrednog povezivanja privrednika iz regiona Gornje Austrije sa privrednicima iz Srbije, ali i o značaju zajedničke kulturne politike. „Srbija i Austrija imaju deo zajedničkog kulturološkog nasleđa, a obe zemlje su u samim temeljima evropske civilizacije i samim tim smo pozvani da zajedno branimo i unapređujemo te zajedničke vrednosti jer time branimo pravo na naš način života“, rekao je tom prilikom Parović. Delegacija NSP-a je posetila i vojničko groblje u Braunauu na kome je sahranjeno 16 srpskih vojnika iz perioda Prvog svetskog rata.

Zoran Šijaković, koji predvodi i KUD „Danica“ čije je sedište u Salcburgu, srpskoj delegaciji najavio je skori dolazak ovog KUD-a u Novi Sad, gde će na poziv Valentina Vencela, direktora Novosadskog pozorišta, odigrati predstavu u okviru Festivala manjinskih pozorišta, navodi NSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari