Još jedan napad u Španiji, policija ubila petoricu 1Foto: EPA / DAVID GONZALEZ

Jedan sat nakon ponoći dogodio se novi teroristički napad u Španiji, na šetalištu katalonskog gradića Kambrils, 118 kilometara udaljenog od Barselone, u kom je stradala jedna osoba, a pet povređeno. Policija je ubila napadače.

Ovaj napad izvedene je na slčan način kao u Barseloni juče popodne kada se kombi zaleteo među ljude u Barseloni prilikom čega je poginulo 13 a povređeno više od 100 osoba. U oba napada poginulo je 14 ljudi.

U novom napadu na šetalištu katalonskog turističkog gradića Kambrilsa, policija je ubila pet napadača. Vlada španske pokrajine Katalonije saopštila je jutros da je napad u letovalištu Kambrils povezan s terorističkim napadom u centru Barselone.

Kombi se pojavio na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati ranije dogodio u oko 100 kilometara udaljenoj Barseloni. U vozilu je bilo pet osoba. Usledila je pucnjava u kojoj je policija ubila svih pet osoba.

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia. Na snimku koji je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca koji viče „K…sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom“. Na snimku se vide i nepomična tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari