Auto uleteo među putnike na stanici u Marseju, ima žrtava 1Foto: twitter

Najmanje jedna osoba je poginula kada je vozilo uletelo u dva autobuska stajališta u francuskom gradu Marseju, prenose svetske agencije.

Za sada nije poznato da li se radi o terorističkom napadu ili ne. Kako prenose agencije, pozivajući se na lokalne medije, policija je odmah stigla na lice mesta i istraga je u toku. Poginula je najmanje jedna osoba, dok je takođe najmanje jedna povređena. Vozač je uhpšen, prenosi B92.

„U ovom trenutku nemamo informaciju o motivima vozača“, rekao je agenciji Rojters izvor iz policije.

Televizija LCI prenela je da se incident dogodio jutros oko 8.00. Za sada nisu poznati motivi napadača, 35-godišnjaka koji je od ranije poznat policiji. U ovom trenutku događaj se tretira kao incident, a ne teroristički napad.

Televizija BFTV javila je da je osumnjičeni uhapšen dok je policija na Tviteru pozvala građane Marseja da izbegavaju taj deo grada, jer je policijska akcija u toku, prenosi N1.

Drugi francuski mediji na svojim sajtovima preneli su da se još ne zna tačan broj žrtava. Napad se dogodio nekoliko dana posle sličnog napada u Barseloni i Kambrilsu u Španiji, gde su stradale 14 i povredjeno više od 100 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari