Među uhapšenima i dvojica Srba 1Ilustracija Foto: Mup

Policija u Kninu privela je danas petoricu maloletnika i jednog osamnestogodišnjaka koji se dovode u vezu sa požarima kod Kistanja, na području Šibensko-kninske županije.

Uhapšene je policiji prijavio je nadzornik Nacionalnog parka Krka. Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a dvojica su državljani Srbije, njihovi rođaci koji leti dolaze u selo.

Recepcionerka u Nacionalnom parku Krka, na povratku kući, videla je mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskršću Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj sumnjivi, pa je to javila čuvarima prirode u parku, nakon čega je nadzornik nacionalnog parka Krka po opisu zaključio da je verovatno reč o grupi lokalnih momaka.

Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, saznaje ŠibenikIN od izvora bliskog istrazi. Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak, da se ona otela kontroli i da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je ‘vrag odneo šalu’ jer su izazvali veliki požar, pobegli su.

Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu mladića. Mladići su navodno poznati policiji od ranije, ali i lokalnom Centru za socijalnu brigu, prenosi index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari