Specijalci tukli žene, šest u Hitnoj 1

U mestu Kruščica kod Viteza, u Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca i meštana koji protestuju protiv izgradnje dve hidroelektrane koje bi to izletište uništile.

Prema rečima učesnice protesta sve je počelo rano ujutro oko pet, kada su stigle mašine i specijalci koji su zahtevali od demonstranata da se sklone.

„Mi smo sele na most. Oko 40 ženskih osoba odbilo je da se skloni, a onda su oni počeli da nas tuku. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhapsili. Udarali su žene, nastao je haos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi, oko očiju“, rekla je N1 učesnica protesta.

Protest u Kruščici je trebalo da dobije podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mesto kraj Viteza. „Ovo nam je država“, poručila je uplakana žena.

U MUP Srednjobosanskog kantona kažu da je deblokiran put Vitez – Kruščic.

Ekipa N1 televizije je u sredu posetila demonstrante koji u šatorima spavaju više od 20 dana. Oni tvrde da bi izgradnjom dve hidroelektrane ovo izletište bilo u potpunosti uništeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari