Site name

Završena sednica Skupštine Republike Srpske

Republika Srpska: Opozicija osporava usvojene zakone

Iz Skupštine Republike Srpske saopšteno je da je večeras na 21. redovnoj sednici usvojen Kodeks ponašanja narodnih poslanika, pet zakona, tri nacrta zakona i više predloga strategija i izveštaja, ali je opozicija najavila da će osporiti sve akte usvojene danas bez njihovog prisustva.

Piše: FoNet

Banjaluka 13. septembar 2017. 23:14

Foto: www.wikipedia.org

Kako je javila Fena, a prenosi Klix.ba, pošto je vladajuća većina bez prisustva opozicije okončala skupštinsko zasedanje, predsednik PDP Branislav Borenović je rekao novinarima da će uputiti zahtev za smenu predsednika i generalnog sekretara parlamenta, Nedeljka Čubrilovića i Marka Aćića.

Najavio je da će narednih dana razgovarati s građanima i na otvorenom držati parlamentarni sat i ukazivati na loš rad vlasti i da će biti prisutni na narednim sednicama, jer neće dozvoliti da “vladajuće stranke otimaju parlament”, ali su protiv nasilja i obračuna.

Poslanik NDP Dragan Čavić negodovao je zbog prisustva velikog broja pripadnika policije tokom današnjeg zasedanja parlamenta, kojem nisu prisutvovali poslanici stranaka opozicije.

Poslanik SDS Vukota Govedarica je rekao “da nije mogao da pretpostavi u šta će se pretvoriti vlast Milorada Dodika”.

On tvrdi da je “u RS na sceni tiranija, da postoji režim u RS, oni koji ga se plaše i oni koji će se protiv njega boriti, jer svaki režim ima svoj kraj”. Obraćanje lidera opozicije usledilo je po okončanju sednice parlamenta RS, na kojoj je vladajuća većina i još jedan broj drugih poslanika za pet sati razmotrilo i glasalo o svim tačkama dnevnog reda.

Zasedanju nisu prisustvovali opozicionari, jer im je Čubrilović izrekao meru udaljenja sa sednice zbog fizičkog sprečavanja rada parlamenta. Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je da je važno što Narodna skupština RS nesmetano radi i da se nije upalo u zamku blokade institucija, javlja RTRS.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.