Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu 1Foto:WILL OLIVER/ EPA-EFE

Teroristička organizacija Islamska država saopštila je da je da je napad u londonskom metrou u petak izvela njoj bliska grupa. Prethodno je Sky News objavio da su službe identifikovale osumnjičenog za eksploziju uz pomoć snimka sigurnosne kamere.

U današnjoj eksploziji u vozu londonskog metroa na stanici „Parsons grin“ povređeno je najmanje 29 putnika. Niko od povređenih nije teže povređen. Stručnjaci ocenjuju da je London mogao proći daleko lošije i da je moglo doći do krvoprolića pošto izgleda da je bomba delimičnoeksplodirala, piše AP.

Jasnono je da je to bio uređaj koji je imao za cilj da izazove znaiajnu ljtetu, izjavila je premijerka Tereza Mej posle sastanka vladinog Odbora za vanredne situacije (COBRA). Šef za antiterorizam Metropoliten policije Mark Rovlei rekao je da je eksplozivna naprava improvizovana. On je precizirao da je 18 osoba zadobilo opekotine. Policija je to nazvala terorističkim napadom, što je peti u Velikoj Britaniji ove godine.

Na Tviteru je postavljena fotografija žene kojoj su radnici Hitne pomoći pomogli da sedne na pločnik i ukazuju joj medicinsku pomoć.

„Prioritet nam je da utvrdimo stepen povreda, nakon toga ćemo imati više informacija”, izjavila je Nataša Vils, pomoćnik direktora londonske službe za hitne slučajeve, a prenosi CNN.

Iz policije je saopšteno da su svesni izveštaja koji su se pojavili na društvenim mrežama, ali da će izneti činjenice vezane za incident tek kada budu sigurni u njihovu preciznost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari