Site name

Tilerson: Ako sve propadne, udaramo na Severnu Koreju

Vojna operacija kao rešenje povodom situacije sa Severnom Korejeom biće jedinstvena mogućnost ukoliko propadnu sve diplomatske inicijative, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson.

2

Piše: Danas Online

17. septembar 2017. 20:56

Foto: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

Američki državni sekretar je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es, prenosi Sputnjik, rekao da  je Savet bezbednosti UN uveo do sada najžešće sankcije koje su ikada bile zamišljene kako bi Severnu Koreju primorali da se vrati pregovorima.

„Ukoliko naši diplomatski napori propadnu, vojna varijanta će biti jedinstvena mogućnost“, istakao je. Prema njegovim rečima, politički cilj SAD jeste da onemogući Severnoj Koreji da postane nuklearna sila, navodi Sputnjik.

Tilerson je u intervjuu govorio i o kilmatskom sporazumu rekavši da bi SAD mogle da ostanu u njemu ukoliko se steknu pravi uslovi.

„Predsednik (Donald Tramp) je rekao da je otvoren za pronalazak tih uslova u kojima bismo nastavili razgovor sa drugima o onome što je, svi ćemo se složiti, problem“, dodao je.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Alan Ford

18. septembar 2017.

Kako ostati pristojan! Kaže Amerika se mozda vrati razgovorima o klimatskim oromenama, jer je to, kako kaze dalje, veliki problem. I kao poentira "Svi cemo se složiti"! Kao da se nisu složili svi osim Amerike!

baka

18. septembar 2017.

Boli vas uvo, vi ste DALEKO! A sta ce biti sa Juznom Korejom?