Poglavar Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovine Husein Kavazović uputio je hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo u kojemu tvrdi da ona, kao i neki hrvatski zvaničnici, zlonamerno pokušava diskreditovati Bošnjake povezujući ih sa terorizmom, prenose mediji u Sarajevu.

Rijaset IZ u BiH na svom portalu prenosi da je Kavazović pismo uputio na adresu hrvatske predsednice zbog njenih ponovljenih optužbi na račun BiH i Bošnjaka kojima se bosanski muslimani i njihova država etiketiraju kao potencijalna teroristička opasnost za susede i Evropu.

Sadržaj pisma nije naveden, ali se kaže da je Kavazović od predsednice Grabar-Kitarović i drugih tela i zvaničnika Hrvatske traži da „prestanu sa zlonamernom kampanjom koja za cilj ima diskreditovanje Bošnjaka i sejanje straha od njihovog prisustva u Evropi“.

Kavazović je od hrvatske predsednice zatražio i to da radi očuvanja dobrosusedskih odnosa objasni dokaze na temelju kojih iznosi svoje tvrdnje o tome da su muslimani u BiH i okruženju opasnost po Hrvatsku i Evropu.

Pismo poglavara bosamskohercegovačkh muslimana usledilo je nakon tvrdnji iz kabineta hrvatske predsendice da u BiH ima između pet i deset hiljada radikalnih osoba koje predstavljaju potencijalnu bezbednosnu pretnju na tragu islamskog terorizma.

Osnovanost takvih tvrdnji ranije su odbacili visoki zvaničnici kao i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari