Mesić: Val ustašizacije ide dalje 1Foto: EPA/ STRINGER

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić upozorio je danas na jačanje proustaštva u Hrvatskoj i istakao da se val ustašizacije ne zaustavlja.

Na komemoraciji uglednom hrvatskom novinaru, izdavaču, piscu, političaru i pripadniku partizanskog pokreta Slavku Goldštajnu, kojoj nije prisustvovao nijedan predstavnik države, Mesić je za sarajevski portal „Ins“ otvoreno govorio zašto je izostao dostojanstven oproštaj zvaničnog Zagreba od jednog od najuglednijih i najuticajnijih intelektualaca u Hrvatskoj.

Kada je Goldštajn objavio knjigu „1941 – godina koja se vraća“, ljudi su bili izenađeni, jer je to bila teška konstatacija, ali se posle videlo da je bio sasvim u pravu, jer taj val ustašizacije ide i dalje, rekao je Mesić.

Prema njegovim rečima, i onaj ko se ne bavi politkom lako može da zaključi o čemu se radi.

Reč je o falsifikatima, radi se na tome da se pobednici iz Drugog svetskog rata proglase gubitnicima, a gubitnici pobednicima. To uzima previše maha, a država praktično ne preduzima ništa. Formiraju se komisije, daju se nekakve opše izjave, a stvari idu prema sve težim i težim situacijama, kazao je Mesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari