Ceo Portoriko ostao bez struje nakon uragana 1Foto: Thais Llorca / EPA-EFE

Uragan Marija, nakon što je u Dominikanskoj Republici odneo sedam života, stigao je do Portorika i bez struje ostavio celo ostrvo, s oko tri i po miliona ljudi.

Oluja je bila toliko snažna da je pokvarila radare Nacionalne meteorološke službe na ostrvu.Guverner Portorika Rikardo Roselo je rekao: „Ovo je najstrašnija oluja veka ili čak moderne istorije“.

Uragan Marija stigao do Portorika kao oluja četvrte kategorije, sa udarima vetra od 230 kilometara na čas, saopštio američki Nacionalni centar za uragane. Uragan u Portoriku čupa drveće, kida i nosi sve pred sobom.

„Ovo je potpuno uništenje. Portoriko više neće biti isti… Ovo je događaj istorijskih razmera“, rekao je portparol guvernera Karlos Merkader.

Hiljade stanovnika Portorika pobegli su u skloništa. Guverner Rikardo Roselo je na Tviteru objavio da se skriva ukupno „10.059 ljudi i 189 ljubimaca“.

Marija je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije – nakon Harvija, Irme i Hosea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari